Nieuws

Ga mee op studiereis naar de VS

Voor IT-verantwoordelijken en leden van het bestuur of management organiseren we ook dit jaar weer een studiereis naar de VS. Tijdens de reis kijken we binnen bij Amerikaanse scholen om te zien hoe zij lessen verrijken met ICT. Ook bezoeken we Microsoft in het Executive Briefing Center, waar u bijgepraat wordt over nieuwe ontwikkelingen.

IPON 2020

Op 5 en 6 februari vindt de IPON weer plaats. Tijdens deze tweedaagse beurs kunt u presentaties volgen, is er een leermiddelenbeurs en ook is er weer aandacht voor het speciaal onderwijs tijdens de mini conferentie Gewoon Speciaal. 

Shape the Future

Het Microsoft-programma Shape the Future is per 1 november 2019 opnieuw verlengd. 

Vraag het schoolspot-promotiepakket aan

Schoolspot is dé webshop voor het basis- en speciaal onderwijs waar ouders en medewerkers onderwijskortingen ontvangen. Maar nog niet iedereen kent ons en daarom hebben we een promotiepakket gemaakt.

Van start met Minecraft Education

Minecraft Education zit in het Microsoft-basispakket waardoor iedere school met de Microsoft Basis Cloudbundel kan beginnen met Minecraft in de klas.

Complete versie van Camtasia nu ook voor Mac beschikbaar

Onlangs hebben we een nieuwe overeenkomst met CD en E gesloten, dit is de leverancier van Camtasia en Snagit software. In deze nieuwe overeenkomst is nu ook een complete Camtasia-versie beschikbaar voor Mac-apparaten. Eerder was er alleen een beperkte versie voor Macs te koop. 

G Data software updaten

Wilt u uw G Data software updaten naar de versie 14.2, dan raden we aan dat u dit doet voordat u overstapt op de nieuwe Windows 10 versie 1903.  Dit om eventuele problemen te voorkomen. Voor het uitvoeren van de upgrade is een stappenplan gemaakt met een duidelijke uitleg. U heeft ook de mogelijkheid om telefonisch contact op te nemen met G Data. Bekijk daarvoor het stappenplan.

Netop Vision 365 voor Windows 10

Gebruiken de leerlingen bij u op school Windows 10 apparaten? Speciaal voor Windows 10 heeft Netop de software Vision 365 gelanceerd.

Nieuwe versie MindManager voor Mac gelanceerd

Er is onlangs een nieuwe versie van MindManager gelanceerd: MindManager 12 voor Mac. Deze nieuwe versie bevat verschillende handige functionaliteiten waardoor mindmappen nog doeltreffender wordt.

Nieuw: training Functionaris Gegevensbescherming

Sinds mei 2018 zijn scholen verplicht een Functionaris gegevensbescherming aan te stellen. Deze FG houdt toezicht op de naleving van de AVG. Privacy op school heeft een training ontwikkeld waar waar de FG de benodigde kennis en vaardigheden krijgt om de functie uit te voeren.